Vanuit je gevoel reageren

Paarden hebben een heel sterk ontwikkeld EQ. Deze gevoeligheid zorgt ervoor dat een paard heel eerlijk en open zal reageren op de mens tegenover hem. Hij heeft niet een vooropgezet plan om iets te gaan ondernemen. Het paard reageert op het gedrag dat de mens laat zien. Hoe helder ben je, hoe stevig sta je, hoe duidelijk ben je in je vragen aan het paard om mee te gaan? Geloof je zelf wat je wilt bereiken? Het paard heeft geleerd te vertrouwen op zijn intuïtie. Door deze intuïtie en gevoeligheid sluit het paard dààr aan waar vragen of thema’s van de gecoachte liggen. Door te werken met het paard krijg je informatie op thema’s die er echt toe doen.

Een paard is een vluchtdier. In het wild is hij een prooi voor jagers en van daaruit sterk gericht op wat er in zijn omgeving gebeurt. Gezien het feit dat wij als mensen jagers zijn, zal onze reactie op de omgeving veelal tegengesteld zijn aan die van het paard. Het paard is gewend zijn omgeving goed in zich op te nemen en van daaruit te reageren.

"Being with a horse is always an experience... It is an experience of the kind that is spoiled bij words." ~ Winston Churchill ~